NAŠI STROKOVNJAKI

NAŠI STROKOVNJAKI

Alenka Erzar

Alenka Erzar je odvetnica v Kranju z bogatimi več kot 20 letnimi izkušnjami na različnih pravnih področjih. Od sodne pripravnice, strokovne sodelavke, do civilne sodnice, od leta 2003 pa tudi aktivna mediatorka sodišču pridruženim mediacijam. Kasneje se je zaposlila v gospodarstvu, kjer je kot pooblaščenka uprave zastopala gospodarsko družbo, se ukvarjala s statutarnimi, bančnimi svetovanji, s koorporacijskim pravom, postavila službo za skladnost poslovanja, skrbela za skladnost in zakonitost družbe, za izobraževanja zaposlenih,… Je strokovnjak za varstvo osebnih podatkov – DPO, po Uredbi GDPR. Kot vodja arbitraže na Zavarovalnici Triglav d.d., je objavljala članke o arbitražni praksi, članek v reviji Odvetnik z naslovom: Arbitraža in druge oblike alternativnega reševanja sporov, članek O spremembah in novostih Obligacijskega zakonika, na Pravni fakulteti v Ljubljani organizirala Dan alternativnega reševanja sporov, s predavanjem z naslovom: Arbitraža ter Pravo in medicinske napake, komplikacije in zapleti. Leposlovje piše še danes. Sedaj je odvetnica v Odvetniški družbi Oberstar, kjer vlada teamski duh, kot tudi individualna strokovna obravnava strank, katere jim zaupajo in za katere jim ni vseeno.

Odlikujejo jo predvsem strokovno znanje in izkušnje, ima dobre pogajalske in komunikacijske veščine ter tudi veliko psihološkega znanja, občutek za stisko ljudi ter predvsem dolgoletne izkušnje s strankami in razvito sposobnost empatije.

Kot dolgoletna mediatorka in sodnica, sedaj odvetnica sta je blizu načela: »Misli s čustvi, občuti z razumom« in »Stranko poskušaj razumeti, kot bi se zgodilo tebi, zastopaj pa povsem mirno, objektivno ter strokovno.«

Je vodja podružnice Odvetniške pisarne Oberstar v Kranju.

Jeziki: angleščina, nemščina, hrvaščina in slovenščina.

Pravna področja:
– Civilno pravo: obligacijsko, stvarnopravno nepremičninsko, pogodbeno, dedno pravo.
– Družinsko pravo,
– Gradbeno pravo,
– Izvršilno pravo,
– Gospodarsko pravo družb, insolvenčno pravo, koorporacijsko pravo, bančništvo,
– Delovno pravo,
– Upravno pravo,
– Ustavno pravo.

Povežite se z Alenko.

Odvetniška družba Oberstar Alenka Erzar

Alenka Erzar

Call Now Button Scroll to Top